söndag 17 januari 2016

Klickarfingrets egna liv

Ibland så hinner jag inte hejda det. Ibland hittar det sidor (som här) och klickar hem saker alldeles av sig själv. Som t.ex. dessa helt fantastiska goggles.


torsdag 7 januari 2016

Den där kombinationen 100% jobb och 50% studier...

... ger inte alltid utrymme att vara så kreativ som en skulle vilja. Med hela två timmar till godo har jag dock lämnat ifrån mig en dikt i fri form (inspirerad av en bild som bifogats), en novell där berättarjaget inte kan eller vill berätta något väsentligt om sin situation, en prosadikt samt ett par diskussionsinlägg. Två timmar, det är ju oceaner av tid!

Nu gör jag mig redo att tackla myter, sonetter och jambisk vers. Det kan ju omöjligt vara svårare än att skriva på hexameter.

onsdag 6 januari 2016

Snön lyser vi på fur och gran

Alltså, jag blir helt fantastiskt lycklig när det är riktig vinter. Riktig vinter = kallt, snö som knarrar under fötterna och solsken. Ett och annat snöfall också förstås. Att vara ledig kan kanske bidra till lyckokänslorna lite mycket också.

måndag 4 januari 2016

Tematrio - boksaker

Det känns bra att orka ta tag i en tematrio igen! Veckans tema är en favorit, d.v.s. boksaker. Älskar nördiga prylar och kopplade till litterära  favoriter är de bästa. Tyvärr har jag för få (har en inte alltid för få), så detta kan även ses lite som en önskelista.



1. All things Tolkien

Förra julen var en höjdare på bokprylsfronten. Inte nog med att jag fick en jubileumsutgåva av Härskarringen, jag fick ett par snygga J.R.R. Tolkien-örhängen, ett bokmärke med Saurons öga samt ett armband med texten "A wizard is never late. Nor is he early. He arrives precisely when he means to". 

Det finns även en Gollum-statyett i bokhyllan. Den är lite mer kantstött än detta ex, den har varit med i ett par flyttar och inte alltid blivit så väl behandlad. Helt klart lika luggsliten som Gollum själv.
2. Tatueringen

 Jag har flera tatueringar men den jag sitter och längtar efter är en med detta citat från Coraline.

3. Skorna
Och det är här önskelistan kommer in! Överst på den står kombon Converse - Tolkien.

På riktigt. Jag trodde jag var avis på Potatisflickans Marvel-converse men finge jag dessa skulle jag vara desto gladare.

Det finns ju så många roliga motiv, många fler än jag kan ta upp här, men en sak är säker - en kan aldrig få för få par Converse.

söndag 3 januari 2016

Grattis på födelsedagen, professor Tolkien

Vad bättre sätt att fira Tolkiens födelsedag än med second breakfast? Jag höjer min kaffekopp i en skål.

lördag 2 januari 2016

Note to self

...om du ställer datorväskan bakom bilen medan du packar in katterna, låt inte väskan stå kvar när du åker. Datorer mår inte bra av att bli överkörda...

fredag 1 januari 2016

The force awakens

Lagom till Star Wars the Force Awakens skaffade jag mig en ny hobby och nu kan jag inte sluta. Två brorsbarn var för första gången nöjda med ett mjukt paket.